Министерството по европредседателството набира кандидати

Политика

05-10-2017, 10:19

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Информационна среща за председателството на България на Съвета на ЕС и в Кнежа

Министър Павлова удължи с десет дни срока за подаване на документи

Всички млади хора, които искат да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, ще могат да кандидатстват до 20 октомври, съобщи пресслужбата на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Министър Павлова удължи с десет дни срока за подаване на документи по предложение на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“. Мотивът е, че много студенти имат интерес да се включат в провеждане на председателството, но заради лятната ваканция не са могли да получат информация или да подадат документи.

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Те ще имат ключова роля за първите впечатления от България като домакин. В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата ни се очаква да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

За тяхната добра организация Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС ще разчита и на няколко основни групи от доброволци: придружаващи делегациите на високо ниво; обслужващи информационните бюра; подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството.

Всеки, който желае да допринесе за успеха на Българското председателство на Съвета на ЕС, може да кандидатства най-късно до 20 октомври 2017 г.