Байерн трябва да заложи твърдо на германец

По-добре Тухел от Луис Енрике

През 2013 година Байерн стана клубен европейски шампион за пети път. Треньор на отбора бе германецът Юп Хайнкес. Той обаче бе освободен от отбора независимо,че през същата 2013 година донесе на баварския колос трите най-важни купи. А именно шампион и носител на Купата на Германия и Шампионска лига.

Германците обаче са педантични хора и понеже през зимата на сезон 2012/2013 бяха обещали на Гуардиола да го назначат от лятото удържаха на думата си. В интерес на истината през същата зима Байерн не вървеше добре,но после Хайнкес като истински щурмовак направи требъл.

Така дойде Гуардиола и се започна с тики така, което е крайно непривично за страната на Рамщайн. Гуардиола, както и после Анчелоти ставаха шампиони на Германия. Нормално за гигант като Байерн. Но и испанеца и италианеца не покориха европейския връх. А за Байерн да остане в подножието на най-комерсиалния турнир си е истински провал.

Дано Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес са проумели, че Байерн си върви отлично с германски треньори. Голяма грешка бе,че не бе взет навреме Клоп,който сега се мъчи в Ливърпул. В момента е свободен Тухел,но се говори за привличане на Луис Енрике.

Може и да се получи нещо с Луис Енрике, защото е по-темпераментен от Гуардиола и Анчелоти.Но все пак последните години се видя,че с чужди треньори не става. Добре би било да се опита със свободния Тухел. До доказване,че отново трябва да се вземе чужд треньор. Все пас последния требъл бе с германец.