Ц. Цветанов: ГЕРБ не е взела окончателно решение за Делян Добрев

Политика

04-10-2017, 07:47

Снимка:

ТВ Европа/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутатите гласуват оставката на Делян Добрев

Делян Добрев подаде оставка (видео)

Първо искам да пожелая на всеки политик, който реши да вземе такова решение, да получи такава подкрепа от партията

Няма окончателно решение в ПГ на ГЕРБ за оставката на Делян Добрев. Това съобщи председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов пред журналисти, цитиран от Агенция „Фокус“, след заседание на депутатите от управляващата партия във връзка с казуса.

„Първо искам да пожелая на всеки политик, който реши да вземе такова решение, да получи такава подкрепа от партията, която го е издигнала и партията, която му е гласувала това доверие. Както и вчера при тази емоционална среща с всички структури на област Хасково, искам да кажа голямо благодаря на Делян Добрев за авторитета, който е създал на партията“, каза Цветанов.

Той поясни, че заседанието на групата на ГЕРБ в Народното събрание е било изключително тежко. „Като разбира се, всичките упреци бяха за нечистоплътната игра, която заигра БСП. Това, което колегите казаха е, че утре трябва да има един дебат. Това ще бъде за първи път, когато народен представител иска своята оставка да има политически дебат. Не е нормално един достоен човек като Делян Добрев да бъде маскарен по този начин. Не е нормално за един достоен народен представител да бъде изфабрикувано всичко срещу него“, коментира Цветанов.

Според него в политиката преди всичко трябва да има нормалните човешки отношения и да се отстоява принципната политическа позиция с политиките, а не с компроматната война. „Да, те са по-добри в компроматните войни и те може би ще имат някакъв превес, но не и електорален, защото ГЕРБ доказа, че през всичките тези години, ние сме били винаги първи“, каза Цветанов.

Той посочи, че ПГ на ГЕРБ нямат окончателно решение за оставката на Делян Добрев.

„Народните представители имат самочувствието, че могат да отстояват принципна позиция. Те казах, че това е несправедливо и няма човек, който да срещнем на улицата и да каже, че това не е политическа интрига, която завъртяха БСП“, каза Цветанов.

„Момичето, което се возеше на мотора на един лидер, направи така, че Делян Добрев да се обяснява“, допълни Цветанов.

„Вчера, когато тази тема беше много актуална в Хасково, аз казах, че „мотористът“ 2013 г. в предизборна кампания внесе анонимен сигнал срещу мен. Смятате ли,
че това беше правилно и справедливо? Това обаче беше политическата репресия, която те могат да правят. Всички стоят зад Делян и ние ще се съобразим с неговото решение. Тук не очаквайте да има политическо решение специално за неговата оставка. Това, което ние сме разговаряли с премиера, и това, което сме взели като политическо решение е той да остане областен ръководител на партията“, каза Цветанов.

По думите му неговата оставка е личен негов акт, който той отстоява. Цветанов поясни, че на заседанието на ПГ на ГЕРБ Делян Добрев е взел четири пъти думата пред своите колеги, за да им каже, че иска да излезе с достойнство от създадената от БСП ситуация.