Петър Хубчев: Все още не знам кои ще заместят Попов и Чочев

Не вярвам в слуховете за проблеми в защитата на Франция

Селекционерът на България Петър Хубчев даде пресконференция преди домакинството на тима ни на звездния състав на Франция в квалификациите за Мондиал 2018.

Специалистът призна, че заедно със своите помощници все още нямат представа на кои футболисти ще гласуват доверие като титуляри от 21:45 часа тази събота, на "Васил Левски".



"Към момента сме направили само една тренировка заедно, така че, ако трябва да бъда честен, не знам кои ще заместят Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Нямам яснота за стартовия състав. До последно не знаем кои ще започнат. Решаваме го след последната тренировка.

Франция е един от най-силните отбори не само в Европа, но и в света. Аз обаче и като футболист, и като треньор никога не съм отдавал толкова голямо значение на това срещу кого играеш. Смятам, че мотивацията на един състезател трябва винаги да бъде на много високо ниво.



Не вярвам в слуховете за проблеми в защитата на Франция, нито пък на аналогиите, че сега имаме Костадинов в състава си и през 1993-а - също. Липсата на Попов и Чочев не ме притеснява толкова. Националният отбор е играл и без Стоичков, без Костадинов, без Сираков.


Най-важното, което трябва да направим, е да изградим едно постоянство без значение къде играем - у дома или навън. Сега наричаме "Васил Левски" крепост, но само след един или два неубедителни мача това ще се промени.

Трябва да се направи поредица от силни мачове, за да можем да кажем, че сме свидетели на някаква тенденция", коментира Хубчев.