Тръмп нарече терориста от Лас Вегас "болен, луд човек"

Свят

03-10-2017, 17:50

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сърбия подготвя писмо до Европейската комисия за Каталуния и Косово

Полицията все още се опитва да установи защо 64-годишният Стивън Падок откри огън

Американският президент Доналд Тръмп определи стрелеца, избил 59 души и ранил още 527 души в Лас Вегас вчера, като "болен човек, луд човек". Говорейки в Белия дом, той заяви, че ще разгледа законите за притежание на огнестрелни оръжия "с течение на времето", но не разяснил по-подробно.

Полицията все още се опитва да установи защо 64-годишният Стивън Падок откри огън от 32-ия етаж на хотел по тълпа на музикален концерт в Лас Вегас.

Полицията откри 23 огнестрелни оръжия в хотелската му стая, както и оръжия и експлозиви в дома му.

Досега не са станали известни каквито и да е причини за извършването на кървавата баня, като разследващите не са открили никакви връзки с международния тероризъм. Някои следователи намекнаха, че Падок има история на психично заболяване, но това не е потвърдено.

Падок няма никакви криминални регистрации и не е бил известен на полицията.

Говорейки пред журналисти преди да се качи на президентския хеликоптер на път за Пуерто Рико, Тръмп коментира, че Падок бил "болен, луд човек. Много проблеми, предполагам, и ние се опитваме да разкрием фактите около него много, много сериозно".

След като бил попитан, Тръмп отказал да нарече нападението вътрешен тероризъм.

По въпроса за контрола върху огнестрелните оръжия, президентът посочил: "Ще говорим за законите за огнестрелните оръжия с течение на времето."

Тръмп, чиято позиция относно контрола върху оръжията се промени през годините, не коментирал повече по темата.