Делян Добрев подаде оставка (видео)

Оставката му ще бъде подложена на гласуване в пленарната зала тази седмица

Делян Добрев е подал оставката в деловодството на парламента. Скандалът “Кумгейт”, заради който народният представител напуска политиката, събра късно снощи в Хасково актива на ГЕРБ в областтa. Въпреки че всички организации в региона застанаха зад депутата си, той е твърдо решен да си тръгне от парламента , а дали ще остане областен координатор на ГЕРБ, ще бъде решено от Изпълнителната комисия на партията.

„Решението е много тежко за мен, но е лично решение, взел съм го, премислил съм го и съм го взел”, посочи по-рано Добрев.

„Аз смятам, че оставането на Делян Добрев в политиката, а защо не и във българския парламент, е достойно , политици с такава експертиза нямаме, за да ги вадим един след друг”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"За разлика от други депозирани оставки, които винаги сме казвали, че са личен акт в този случай при евентуална депозирана оставка от народния представител Делян Добрев ще има и там доста разгорещени дебати. Така прогнозирам, но нека да не гадая по-добре", посочи шефът на НС Димитър Главчев.

Очаква се в подкрепа на Добрев (т.е. срещу оставката му) да гласуват всички депутати от ГЕРБ, а може би и от "Обединени патриоти".

По-долу може да видите клипче, с прескоференцията: