Можем ли да се "заразим" с диабет? - bulgaria.utre.bg

Можем ли да се "заразим" с диабет?

03 октомври 2017, 17:25 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Учени откриват, че болести като диабет и Алцхаймер може би са заразни

В миналото заразите, които се разпространявали лесно са опустошавали популацията ни - болести като холера или шарка обикновено били почти сигурен знак за смърт. В днешно време обаче, благодарение на модерната медицина, тези болести са почти безобидни и почти не са заразни. Станали ли сме прекалено арогантни, обаче?

Според изследвания от миналата година, болести като Алцхайемр и диабет може би са заразни, предава Дейли мейл. Според проучванията, малки бактерии от червата, които са свързани с алергии, могат да оцеляват във въздушното пространство и дори да заразяват други хора.

Може би ви звучи абсурдно да се заразите с диабет, но според последни изследвания това е напълно възможно. Диабет от тип II може да се разпространява чрез нарушени протеинови клетки. Учените взели такъв нарушен протеин и го инжектирали в здрави мишки. Няколко седмици по-късно здравите мишки също имали повишена кръвна захар. Нищо от тези твърдения не е доказано, но това може да се окаже един от показатели на нарастващата епидемия от диабет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета