Хубчев: Франция трябва да сплоти нашите футболисти

Ще се опитаме да се противопоставим на французите с борба и желание

Националният селекционер Петър Хубчев бе избран за треньор номер 1 на месец август в традиционната анкета на Пресклуб „България”. Представителният ни състав пък грабна приза за отбор на месец август.

Националите биха Швеция във важна световна квалификация, а преди загубата от Беларус като гост записаха успехи над Холандия и Беларус у дома.

“Повярвайте ми, приемам много сериозно тази награда. Тя от голямо значение за мен, колкото и смешно да звучи, тъй като отношенията ми с вас, журналистите, невинаги са в рамките на нормалното. Понякога сме на различно мнение и затова ви благодаря от сърце. Смятам обаче, че естеството на нашата работа е по-различно от тази на клубните треньори. Заслугата е на всички. Благодаря както на вас, така и на момчетата, които са викани. Според мен тяхната заслуга е най-голяма”, заяви Хубчев.

“За нас това събиране няма да приключи в края на тази седмица, а след мача с Люксембург. Събираме се с чувството, че нещата ще завършат добре. Не се заблуждаваме и знаем срещу кого се изправяме. Точно този противник обаче трябва да ни сплоти още повече и да ни направи по-силен отбор. Продължавам да държа на своето мнение, че не лозунгите, а играта ще върне хората на стадиона. Надявам се, че ще успеем да докараме момчетата до такова състояние, че като борба, като желание да успеем да се противопоставим на французите”, допълни още селекционерът.