Лудогорец – отбор на второто полувреме

Херо запълни с Лукоки празнотата оставена от Кафу

Ако изключим победата над Берое с 2:0, отборът на Лудогорец показа,че е отбор на второто полувреме.

При това на три пъти трябваше да обръща резултатите от негативни в позитивни в своя полза. Така бе за първенство със Септември като гост и с Ботев (Пд) на Лудогорец Арена.

Най-съществено бе,че и германския Хофенпхайм, който вече бе победил Байерн с 2:0, мина по този параграф. Разградчани губеха важно първо полувреме въ втората си среща от групите на Лига Европа. За да стигнат до заслужена победа от 0:1 до 2:1.

За кратко време се видя треньорския почерк на Херо. Наставникът е известен със своя непримирим характер и умее да го предава на отборите, на които е треньор. Лукоки, който бе резерва преди това, сега буквално цъфти и се отблагодарява с решителни голове и отлична форма. По този начин празнината оставена от Кафу, преминал в Бордо, е запълнена.

Марселиньо играе изтеглен назад. Един бразилец с лекота може да поеме палката на плеймейкъра. В средата на терена опорните халфове станаха трима и Дяков има възможност да играе по-напред. Вкара и много важно първо попадение за домакините в срещата с Хофенхайм,което обърна хода на мача.

В срещата с Берое, който е корав съперник от българския елит, Лудогорец спечели по „обикновен“ начин с попадения през първото и второто полувреме. Показателно е,че головете бяха отбелязани от Марселиньо и пак от Лукоки.