Синоптик: През октомври ще има солидни количества дъжд - bulgaria.utre.bg

Синоптик: През октомври ще има солидни количества дъжд

02 октомври 2017, 08:47 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bgonair/кадър

Времето ще е топло, температурите ще стигнат до 24 градуса

Октомври настъпи, а какво време идва с него прогнозира за България он еър синоптикът Христо Попов. "Днес и утре ще бъдат по-ясни дни, но от сряда ни очакват валежи. Четвъртък и петък отново ще се изясни, а събота и неделя валежите се завръщат, като следващата седмица очаквам солидно количество дъжд в Северна и Централна България", съобщи синоптикът.

Той предупреди, че очакваното количество валежи е до 20 литра на кв. м.

Максимални температури за първите две седмици на октомври, Попов отбеляза, че ще бъдат около 22-24 градуса, а след това те падат до около 14 градуса. Попов отбеляза, че октомври 2017 г. е по-дъждовен от този през 2016 г., но това е нормално за есенния сезон.

Синоптикът очаква ясна обстановка в началото на ноември, която, по наблюденията му, понякога се задържа 20 дни, което предполага топъл месец.

"Този циклон, който наблюдаваме в момента, ако се задържи до края на октомври, ще охлади рязко повърхността на земята, след което ще оформи една област на атмосферно налягане. Това предполага сравнително по-ясно време, което може да доведе до по-топъл ноември", заяви синоптикът.

Христо Попов подчерта, че е рано да се говори за сняг в низините, като такъв не очаква преди средата на ноември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета