Ц. Цветанов: Кметовете на БСП неглижират населени места

В държавата се случват много хубави неща, но вие няма как да го усетите, когато и 40 м асфалт се превръщат в проблем!

Кметовете на БСП мерят хората с двоен аршин и абсолютно неглижират населени места, които се ръководят от избраните от ГЕРБ управленски кадри. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жители на Провадия, на която бе поставен въпрос от кмета на Златина Иван Иванов за трудностите, с които се сблъсква в комуникацията си с кмета на общината. Срещата се състоя по инициатива на общинския ръководител на ГЕРБ – Провадия Димо Димов и партийното ръководство в града, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Конкретен повод се оказа отказа на общинското ръководство да се осигурят 1500 лв. за 40-метровата отсечка между положения нов и стар асфалт в Златина.

„Нека утре, когато г-жа Корнелия Нинова е на посещение във Варненска област, да отиде в петте села с кметове на ГЕРБ в община Провадия, за да се запознае на място какво е отношението на един общински кмет, който дели населените места на наши и ваши“, коментира Цветанов.

В рамките на срещата, в която взе участие и областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, местни жители се оплакаха от недостатъчно облагородени зелени пространства за отдих и спорт в Провадия.

„В държавата се случват много хубави неща, но вие няма как да го усетите, когато и 40 м асфалт се превръщат в проблем!“, заяви Цветанов. И даде пример с очаквания в края на годината 3,9 % ръст на икономиката и предстоящото увеличение на минималните пенсии от 1 октомври, за което в бюджета са предвидени за догодина 180 млн.лв. повече. Други 20 млн. лв. пък са заложени за програмата, която ще даде възможност на младите майки да се върнат на работа и да поверят грижата на децата си на възрастни хора срещу заплащане.

В рамките на срещата бе обявено, че ще стартира поредица от приемни дни на народните представители на ГЕРБ в общината.