Д. Николова открива в Перник обсъждане за приоритетите на МРРБ за председателството - bulgaria.utre.bg

Д. Николова открива в Перник обсъждане за приоритетите на МРРБ за председателството

30 септември 2017, 06:09 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МРРБ

Денят на европейското сътрудничество се празнува в цяла Европа за шеста поредна година през месец септември

Днес от 9.30 ч., в сградата на Областната администрация в Перник, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие обществено обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз и приоритетите в ресора на МРРБ. Очаква се в събитието да се включат представители на местната администрация, работодателски, браншови и неправителствени организации, академична общност, медии и др., предаде пресслужбата на МРРБ.

Денят на европейското сътрудничество се празнува в цяла Европа за шеста поредна година през месец септември. Инициативата се координира съвместно от Европейската Комисия, Комитета на регионите и Европейския Парламент и цели да представи постиженията от сътрудничеството между европейските държави и региони.

От 11:00 ч. на площад “Кракра Пернишки“, ще се проведе „Трансграничен панаир на занаятите“ под надслов „За да отидете далеч, вървете заедно“, организиран от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Сърбия 2014-2020.

Заместник-министър Деница Николова ще открие празничната програма с участието на редица сръбски и български занаятчии от трансграничния регион, които ще демонстрират съхранени от миналото традиционни занаяти. Сред участниците ще има занаятчии от Пантелей (Ниш, Сърбия) и Радомир, Кюстендил, София, Драгоман и Ярджиловци (България). Домакин на събитието ще бъде община Перник.

Гостите на празника ще видят ръчно изработени от майсторите бродерия и плетива, дърворезба и стъклопис, кожени и глинени изделия и много други, като ще могат да се включат в основната атракция на празника - демонстрации на занаятчиите, които ще покажат как създават своите произведения. Всички участници ще могат да участват в томбола с подаръци – традиционни занаятчийски изделия и сувенири, както и специални подаръци от Програмата. По време на панаира на площада ще бъде разположен информационен пункт, където ще бъде предоставена информация за проекти по програмата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета