Министър Кралев и зам.-кметът на Варна Коста Базитов откриха нова спортна площадка

Обектът е реализиран със средства от бюджета на Община Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-кметът на Варна Коста Базитов и кметът на район Младост Христо Христов откриха нова спортна площадка в двора на ОУ „Добри Чинтулов“.

Обектът е реализиран със средства от бюджета на Община Варна, като съществуващите  спортни площадки в двора на ОУ „Добри Чинтулов“ са преустроени така, че да осигуряват безопасност и достъпност. Изградени са игрище за футбол, баскетбол и фитнес на открито.

„Откриването на спортни площадки стана ежедневие във Варна. В обиколките си по другите общини виждам доста училища, които се оплакват от липса на добра спортна база. Затова трябва да отбележим добрата работа на Община Варна и стремежа да се осигурят подходящи условия за спорт в училищата. Екипът на кмета Иван Портних може да бъде за пример в други градове в страната“, коментира министър Кралев.

Той допълни, че изграждането на повече съоръжения за масов спорт ще спомогне за изграждането на здраво поколение.

Изграждането и реновирането на училищната спортна база е приоритет за Министерството на младежта и спорта, защото дори в градове като Варна, Пловдив и София, има училища, в които няма физкултурни салони. Според анализ, направен от ММС и МОН, близо 30% от българските училища нямат физкултурни салони и затова един от основните приоритети в управленската програма на правителството е осигуряване на целеви средства за изграждането им.

От началото на септември във Варна бяха открити няколко спортни площадки в основни училища, а плановете на общината са обновяването на спортните съоръжения да продължи и догодина.