Юнкер: ЕС ще се разшири в следващите пет години - bulgaria.utre.bg

Юнкер: ЕС ще се разшири в следващите пет години

29 септември 2017, 14:39 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    twitter

Йоханес Хан заяви този юни, че разширяването на ЕС с държави от Западните Балкани може да стане при следващата ЕК

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че очаква разширяване на ЕС от 2019-та до 2024 година, след като Великобритания напусне общността. По думите му ЕС „ще се състои от 27 държави в края на март 2019 година и повече от 27 следващите пет години, от 2019 до 2024 година“. Това Юнкер каза в естонската столица Талин, преди да започне срещата на върха на ЕС за цифровите технологии.

Великобритания трябва да напусне ЕС през март 2019 година след референдума от 23 юни 2016 година, в който повечето британци гласуваха за излизане от общността. Досега Юнкер неведнъж заявяваше, че няма да има разширяване на ЕС по време на неговото председателство, което изтича през 2019 година.

От своя страна еврокомисарят Йоханес Хан заяви този юни, че разширяването на ЕС с една или няколко държави от Западните Балкани може да стане при следващата Еврокомисия.Коментари (1)

Потребител
муспи
Националното радио Рома Веле е упълномощено да заяви: Султан Ердоган се е договорил с Путин, при влизането на турция в ЕС да откаже да приема емигранти и разните евроквоти. Ще си развие самобитната култура върху Дунавските Вилаети, което и ще е цвилизоването на Европа, [ още... ]
30 септември, 04:44 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят