Националките се класираха директно за Евроволей 2019 - bulgaria.utre.bg

Националките се класираха директно за Евроволей 2019

28 септември 2017, 17:35 | Мила Иванова
  • Снимка:
    БФВолейбол

Националките ни завършиха на девета позиция в крайното класиране на настоящия шампионат в Азербайджан и Грузия

Волейболистките на България се класираха директно за следващото Европейско първенство през 2019 година при жените, информират от БФВолейбол. Националките ни завършиха на девета позиция в крайното класиране на настоящия шампионат в Азербайджан и Грузия, което им дава право за директна квота.
 
Припомняме, че за Евро 2019 настъпиха промени във формата, като броят на участниците бе увеличен от 16 на 24 тима. Домакините също вече са повече, като шампионатът ще бъде проведен в четири страни едновременно. Регламентът предвижда първите дванадесет да продължат на Евро 2019, като от тях се изваждат домакините. Като организатори на Европейското първенство през 2019 година са утвърдени: Турция, Чехия, Унгария и Полша. От тях само Унгария е извън дванадесетицата на настоящия шампионат, като това означава, че право за класиране за следващото първенство получават първите единадесет отбора.
 
Ето всички класирали се отбори директно за Евро 2019:
Домакини: Турция, Чехия, Унгария и Полша

Другите са: Русия, Сърбия, Италия, Холандия, Беларус, Азербайджан, Германия (от осмицата), България (от плейофите).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи