Министър Кралев се включи в мача на женския футболен клуб в Бургас /СНИМКИ/

Спорт

28-09-2017, 14:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев: Треньорите трябва да влязат в училищата

Звездите на ЖФК "Бургас" подариха тениска на клуба на министъра на спорта и на кмета Димитър Николов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и градоначалника на Бургас - Димитър Николов получиха подарък от звезда на женския футболен клуб „ Бургас“ – 12-годишната Йоанна Станкова. На площад „Атанас Сиреков“ в града министър Кралев, който днес откри Европейския ден на спорта в Бургас, присъства на „Женски футболен хепънинг“, както и на демонстрация по степ аеробика и канго джъмпс, организирана от Световната шампионка по карате киокушин Гергана Апастолова.

Пред сградата на Община Бургас малката състезателка от ЖФК „Бургас“ връчи на министъра тениска на клуба, който само за няколко години успя да върне славата на женския футбол в града, завоювайки престижни международни и национални първенства .
Председателят на ЖФК „Бургас“ Валентина Станкова пък отправи предизвикателство към Красен Кралев и Димитър Николов, да се включат в мача, заедно със състезателките. 

Двете шампионки от клуб „Бургас“  Николина Байкова и Йоана Станкова пожелаха да си направят и селфи със спортния министър.

"Днес бяхме в няколко училища, където имаше ужасно много деца, които искаха да спортуват. Видях прекрасни площадки, прекрасни условия, създадени от кмета и неговата администрация. Благодаря на Женския футболен клуб в Бургас, че се включи за да покаже, че футбола не е само за мъжете, но и за жените. В много държави, най-вече в училищата, футбола се изучава като задължителен предмет. Мъже и жени играят заедно, така че много е хубаво, че правите тази демонстрация тук. Благодаря ви, че давате пример на подрастващите, защото основната ни задача е да раздвижим младото поколение. Все пак едва 20, 30% о българските деца спортуват", каза министър Кралев пред младите надежди на спорта в Бургас.