Б. Банов: Ремонтът на НДК ще приключи в срок - bulgaria.utre.bg

Б. Банов: Ремонтът на НДК ще приключи в срок

28 септември 2017, 08:51 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv/ кадър

За целия проект са вложени 40 млн. лева

„Ремонтът на Националния дворец на културата ще бъде завършен в срок”, категоричен е в ефира на бТВ министърът на културата Боил Банов. По думите му „мръсната работа” ще приключи до 15 ноември, като след това остават техническите проби на новата техника.

„Парите не достигат за някои неща, но те няма да се усетят”, категоричен е Банов. „Проектът е много сложен – има изисквания на Европейската комисия, които дават насоки за допълнително възлагане, но не можем да направим всичко така, както се иска”, допълни министърът.

Строителните дейности по НДК възлизат на 24 млн. лева, отделно са вложени 4,5 млн. лв. в техника и 12 млн. лв. в сигурност. „Това са общо около 40 млн. лв. за целия проекти”, поясни още Банов.

Министърът на културата добави, че скоро не се е чувал с бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, но коментира, че все още работи с неговия екип.

„Оградата на Къщата с ягодите трябва да се възстанови. Проблемът е какво се случва вътре”, коментира Банов.

По думите му за тази къща има проект за пълно, но ново изграждане т.е. да се събори и да се построи абсолютно същата наново. „Спорът е дали трябва да се разруши или в съществуващото положение да бъде реставрирана”, коментира Банов. Той добави, че конструктивно сградата е в много лошо състояние.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета