Н. Ангелкова: През 2016 г. България е посетена от 8,2 млн. чуждестранни туристи - bulgaria.utre.bg

Н. Ангелкова: През 2016 г. България е посетена от 8,2 млн. чуждестранни туристи

28 септември 2017, 06:44 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МТ

Министърът на туризма говори пред Европейския парламент за бъдещето на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе поканена от президента на Европейския парламент Антонио Таяни да сподели на конференция на върха в Брюксел визията си за бъдещето на европейския туризъм, предаде пресслужбата на Министерството на туризма.

Форумът в Брюксел събра за честването на Световния ден на туризма 27 септември еврокомисари, евродепутати, министри, експерти и представители на световни компании в сектора, за да кажат накъде да се развива европейският туризъм в следващите 20 или 30 години и как чрез него да се създават работни места.

Конференцията откри самият президент на Европарламента Таяни. Българският министър бе сред малкото поканени да говорят пред елита на Европа.

"През 2016 г. България е посетена от 8,2 млн. чуждестранни туристи, което е ръст от 17%, а приходите са 3,2 млрд. евро", каза министър Ангелкова. "Туризмът е приоритет за българското правителство. Целта на министерството сега е в сектора да бъдат привлечени инвеститори в най-високия клас хотели. Създаваме стимули за инвестиции не само в популярните летни и зимни курорти, а също в развитието на културно-историческия, СПА и здравния туризъм в България. Страната ни е благословена с много различни възможности за туризъм", категорична бе Ангелкова пред участниците от Европа.

Българският министър отбеляза, че в рамките на председателството ни на Съвета на ЕС през 2018 г. страната ще организира два форума на високо ниво в областта на туризма. Над 98 хиляди души работят в туризма на България. В съпътстващите го сектори заетите са над 360 хиляди души, каза министърът. Това е над 11,9 процента от заетите в страната.

На конференцията в Брюксел присъстваха също ръководителите на Световната организация по туризъм към ООН, ЮНЕСКО и много други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика