Съветници питат, защо е уволнен директора на „Къща-музей „Иван Вазов“ - bulgaria.utre.bg

Съветници питат, защо е уволнен директора на „Къща-музей „Иван Вазов“

26 септември 2017, 17:24 | Мила Иванова
  • Снимка:
    vazovmuseum.com

В питането съветниците от ГЕРБ – Сопот настояват за бърз писмен и устен отговор

Във връзка с уволнението на директора на къщата музей “Иван Вазов“ Стефан Филчев и така създалото се напрежение и гражданско недоволство в града, общинските съветници от ГЕРБ - Сопот внесоха питане до кмета Деян Дойнов в което се казва:
Като се водим от знанието на разпоредбите на Закона за културното наследство за мандатност на директорите на общинските музеите, от знанието, че мандатът на г-н Филчев изтича през месец ноември 2017 г. и в рамките на  правото ни по чл.23., ал.1, т.4 и в изпълнение на изискването на чл.99 ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – община Сопот, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, отправяме  следното питане към Вас:
1. Кое наложи и какви са съображенията Ви, да издадете заповед за промяна изискванията за заемане на длъжност Директор на общински музей „Къща-музей „Иван Вазов“, в рамките на мандата му, месец и половина преди неговото изтичане?
2. От Ваше име в медиите се тиражира, че има данни за финансови злоупотреби на Стефан Филчев. Отговаря ли това на обективната истина, имате ли документи, с които да го докажете и предприели ли сте действия за сезиране на компетентните органи?
За нас като общински съветници от ПП ГЕРБ изясняването на обективната истина и довеждането й до знанието на гражданите на общината,  е правилното разбиране за откритост, публичност и прозрачност на местното самоуправление.
В питането съветниците от ГЕРБ – Сопот настояват за  бърз писмен и устен отговор в залата на Общински съвет – Сопот, за да не остава  усещането за тенденциозност от страна на кмета.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи