КАТ улеснява регистрацията на автомобили за шофьорите - bulgaria.utre.bg

КАТ улеснява регистрацията на автомобили за шофьорите

26 септември 2017, 06:42 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    plovdiv.utre.bg/ архив

Започна и нова кампания за намаляване на жертвите на пътя

Промени при регистрацията на автомобилите в КАТ улесняват шофьорите и намаляват почти наполовина времето за тази процедура. Много от услугите вече са събрани на едно гише, а плащанията могат да стават и на ПОС терминал, предава БНТ. От днес започна и нова кампания за намаляване на жертвите на пътя.

Преди 20 дни стартира новата организация на работа за регистриране на автомобили. Времето за това вече не надвишава 45 минути. A преди цялата процедура отнемаше около 2 часа. А от днес всички такси за регистрациите могат да се заплащат и чрез ПОС терминали.

Шофьорите веднага почувстваха промяната. Всеки шофьор, който регистрира автомобила си, ще получава безплатно хендсфрий. Закупени са 5000 устройства, с които да се осигури по-безопасно шофиране и жертвите на пътя да бъдат намалени.

Новата кампания е инициирана от евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев. По данни на "Пътна полиция" до този момент през 2017-та загиналите на пътя са с 9 по-малко, а ранените са намалели с 230 в сравнение с предходната година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета