Представят проект за електронно управление за над 720 000 лв. - bulgaria.utre.bg

Представят проект за електронно управление за над 720 000 лв.

26 септември 2017, 06:00 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pexels

Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца

Встъпителното информационно събитие по проект „Разработване на публични регистри за бюджетен и проектен контрол на електронното управление и на портал за достъп до ресурси за разработка на софтуерни системи за електронно управление“ ще се състои утре в в Конферентен център „Проджект Лаб“ в столицата. Общата стойност на проекта е 722 557 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца. Бенефициент е Държавната агенция „Електронно управление“.

Реализацията на проекта ще осигури контрол, съгласуваност, отчетност и прозрачност на процеса на планиране, изпълнение и отчитане на дейностите и разходите на администрациите в областта на електронното управление и информационните и комуникационните технологии.

По проекта ще бъдат изградени информационна система за предварителен, текущ и последващ контрол по целесъобразност в областта на е-управлението и ИКТ и публичен регистър на проектите и дейностите в е-управлението. Ще бъде създаден и портал за достъп до ресурси за разработка на софтуерни системи за е-управление.

Проектът е сред приоритетните в първата фаза на Пътната карта в изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление 2014-2020 г. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи