Цветанов се включи в откриването на Европейската седмица на спорта във Враца

С изграждането на образователна спортна инфраструктура, правителството помага за популяризирането на спорта

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се включи в откриването на Европейската седмица на спорта във Враца. Близо 150 ученици в три отделни възрастови групи премериха сили в организираните щафетни игри. Откриването се състоя на спортен комплекс „Христо Ботев“ – Враца и на него присъстваха още Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, кметът на община Враца Калин Каменов, областният координатор и народен представител инж. Петя Аврамова и общинският ръководител и областен управител Малина Николова.
„Правителството пое ангажимент да изгради образователна спортна инфраструктура, която ще даде допълнителна сила и масовост на спорта. В изградените физкултурни съоръжения децата ще могат да тренират спорт професионално. Закритата лекоатлетическа писта във Враца е изключително подходяща за подготовка. Разбира се, всяка една нова придобивка е добре приета. Затова приветствам кмета и народните представители за техните усилия във Враца да се случват подобни добри неща“, заяви Цветанов пред деца, родители и гости на събитието. Той посочи, че всички могат да се възползват както от Европейската солидарност, така и от новите 624 милиона, които ще бъдат вложени в образователната инфраструктура и спортните съоръжения.
Цветанов поздрави треньорите и участниците в щафетните ученически игри и изрази увереност, че съвременните треньорски програми ще изградят бъдещите световни и олимпийски шампиони. „България се гордее със своите шампиони и те са пример за идващите след тях“, допълни още той.