Мицов бие с рекорд на "Витоша моята планина"IV - bulgaria.utre.bg

Мицов бие с рекорд на "Витоша моята планина"IV

25 септември 2017, 11:42 | AMG
  • Снимка:
    Витоша ски

Димчо Мицов спечели с рекорд четвъртото издание на атрактивното планинско бягане "Витоша моята планина". Организатори са "Витоша ски" АД и Сдружение "Маратон", а бягането е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018".
По 16-километровото трасе от Боянско ханче до хижа "Алеко" Мицов финишира с резултат 1:55,15 часа. Той изпревари във финалните метри с 4 секунди миналогодишния шампион Шабан Мустафа. Трети с 1:16,47 часа е друг голям ас в планинското бягане Кирил Николов-Дизела. При жените първото място е за Мая Недялкова - 1:36,30 ч. Втора е Кристина Иванова - 1:39,13 ч. Трета е легендарната Милка Михайлова с 1:42,54 ч. На старт при мъжете и жените на 16 км застанаха 133-ма състезатели. В състезанието при децата на 3 км от хижа "Алеко" до Голи връх, и обратно, първи при момчетата е Константин Константинов с 13:15 мин. При момичетата победата е за Ивайла Константинова – 16:02 мин.

 

 

На старт при най-малките застанаха 44 деца. Призьорите бяха наградени лично от главния организатор Радослав Пеев от "Витоша ски", Теодор Петков, кмет на район "Витоша" и Петър Панков от сдружение "Маратон". Стартът на "Витоша моята планина"IV даде генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Да подкрепят проявата, на старта в Бояна, дойдоха носителят на световната купа в сноуборда Радослав Янков и Анатоли Илиев, организационен секретар на "София - европейска столица на спорта" 2018. Призьорите във всички възрастови групи си разделиха внушителния награден фонд от 6000 лв. Мицов получи и специални награди от спонсорите "Мтел", Fibank (“Първа инвестиционна банка") и MAXSPORT. Повече от 60 от участниците получиха от водещия Део награди в томболата от спонсорите на атрактивната надпревара - Fibank, Мтел, Salomon, EA7, "Oland", МаxSport и Tecnica.
"Радостен съм, че отново съм част от това популярно състезание и да покажем на всички, че сме класа в организацията. Надявам се времето да е с нас и отново да стане страхотно състезание", каза на старта в Бояна Радослав Янков. Утре той и неговият треньор Георги Атанасов пътуват за Австрия, където до края на октомври ще проведе втория си лагер на сняг от подготовката за новия сезон и за олимпиадата в Пьонгчанг 2018.Коментари (3)

Потребител
kiro
eh mnogo qko e bilo
mn me e qd
25 септември, 15:13 ч.
Потребител
Fever
Честити награди на заслужитлите, аз ще си остана със завиждането :)
25 септември, 14:34 ч.
Потребител
Емил
И аз потичах, беше велико, супер яката емоция. Не спечелих, ама догодина вече съм първи, да знаете :) При всички случаи си заслужава
25 септември, 12:42 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета