5 млн. туристи са посетили страната до края на юли - bulgaria.utre.bg

5 млн. туристи са посетили страната до края на юли

24 септември 2017, 09:12 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikipedia

От черноморските курорти вече обобщават и резултатите от активния летен сезон

Пет милиона туристи са посетили България за първите седем месеца на годината, увеличението е над 7%. Приходите за първата половина от годината са с 13 на сто повече в сравнение с миналата, обобщиха от туристическото министерство.

От черноморските курорти вече обобщават и резултатите от активния летен сезон. Проблемите бяха общи за цялото крайбрежие - чистотата, концесиите, шума и кадрите.

От Курортите отчитат добър сезон, като подчертават, че той все още не е свършил. По южното крайбрежие ръстът спрямо миналата година е от 2.78 процента от май до август. „Макар и скромно, увеличението е факт", отбелязват от Регионалната туристическа камара, предаде БНТ. На север отчетеният ръст е по-голям.

40, 576 туристи повече са посетили Южното Черноморие спрямо предходния летен сезон. В противовес на очакванията за грандиозни приходи, реализацията е повече от скромна, а и традиционно големите пазари отбелязаха спад, коментират от Туристическата Камара в Бургас. Минимално увеличение в броя на туристите това лято отчитат и от частния сектор.

Инвестиция в оборотните пазари, ред и спокойствие в курортите, подготвени кадри, които владеят чужди езици и облекчаване на визовата политика: това са основните пунктове, върху които трябва да се съсредоточи родния туризъм, споделят хотелиери. Проблемът с кадрите остава един от най-сериозните проблеми.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Килим от цветя в Брюксел
Килим от цветя в Брюксел