Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон - bulgaria.utre.bg

Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон

22 септември 2017, 14:14 | Мила Иванова
  • Снимка:
    ММС

През тази година се честват 50 години от създаването на конфедерацията, както и 50 години организиран бадминтон в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон, които са у нас за годишната сесия на борда на директорите и комисиите.
През тази година се честват 50 години от създаването на конфедерацията, както и 50 години организиран бадминтон в България.
„За нас е огромен комплимент и чест, че Европейската конфедерация по бадминтон избра за годишната си сесия навръх 50-годишния си юбилей именно София. Работим изключително добре с нашата федерация и бадминтонът е един от най-бързоразвиващите се спортове в България, като имаме много сериозни успехи на европейско ниво. Вашият спорт е леснодостъпен за подрастващите, поради което създадохме програмата „Децата и бадминтона”, по която обхванахме над 1200 деца и която догодина планираме да разширим”, заяви Кралев пред делегатите на сесията.
Министърът проведе и разговор с президента на БФ Бадминтон Пюзант Касабян и генералния секретар на федерацията Володя Златев за привличане на специалисти от Азия, които да могат да помогнат за изграждането на една сериозна българска школа и да съдействат за усъвършенстването на нашите треньори.
Почетни плакети от Кралев получиха вицепрезидентите на Европейската конфедерация по бадминтон Жоао Матош и Мурад Юзмекик, генералният секретар Бриан Агербак, старши мениджърът Джими Андерсен, а на директорите на отделните комисии министърът връчи почетни медали на ММС.
По-късно днес в България пристигат президентът на Европейската конфедерация по бадминтон Грегори Верпоортен и третият вицепрезидент Андрей Антропов, които също ще получат плакети на Министерството на младежта и спорта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета