Рашидов е на официално посещение в Москва - bulgaria.utre.bg

Рашидов е на официално посещение в Москва

22 септември 2017, 14:08 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МС

Вежди Рашидов се срещна в Москва със специалния президентски съветник Михаил Швидкой

Председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди Рашидов се срещна днес в Москва с Михаил Швидкой, специален съветник на президента на Руската федерация по въпросите на международното културно сътрудничество.
Двамата събеседници обсъдиха перспективите на културния обмен между двете страни и се обединиха около идеята, че културата е най- добрият посланик на държавите. През пролетта на следващата година в Москва предстои голям гастрол на Софийската опера и балет, основата на който беше положена миналата година от Вежди Рашидов като министър на културата. Тогава беше постигнато споразумение с Болшой театър да предостави и трите си сцени за гостуване на българската опера. Гастролът е планиран за април 2018г. През същия период Третяковската галерия ще отвори залите си за представителна експозиция от образци на българската иконописна школа.                        
Вежди Рашидов и Михаил Швидкой отбелязаха със задоволство и успешния проект "Нов български роман", който България започна през 2012 година. Досега по него на руски език са преведени книги на десет известни български писатели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика