Божидар Митрев: Щастлив съм, когато има инициативи, които ни карат да виждаме блясъка в очите на децата - bulgaria.utre.bg

Божидар Митрев: Щастлив съм, когато има инициативи, които ни карат да виждаме блясъка в очите на децата

22 септември 2017, 13:02 | Георги Стоянов
  • Снимка:
    Aсоциация "Докосни дъгата"

    Божидар Митрев и д-р Денислава Ангелова, учредител на асоциация "Докосни дъгата"

Капитанът на Левски пожела на децата на асоциация "Докосни дъгата" да следват смело посоката на мечтите си

Левски винаги се отзовава на такива инициативи. Следваме идеалите на Апостола и Левски не е само на терена, а и извън него. Това сподели капитанът на 26-кратните шампиони на България Божидар Митрев, избран да стане лице на асоциация "Докосни дъгата", която помага на децата с диабет.

Припомняме, че на националния диабетен лагер "Докосни дъгата", провел се преди месец, Даниел Боримиров и Йордан Петков проведоха тренировка с малчуганите, след което двама от тях получиха шанс да тренират в школата на "сините". Общата дейност на асоциацията и футболния клуб обаче не спира дотук.

Ръководителят на "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова се срещна с капитана на "сините" Божидар Митрев, за да обсъдят съвместната си работа.

"Въобще не се замислих дали приема поканата да подкрепя кампанията. Обадиха ми се и казаха за какво става въпрос - винаги съм отворен за такива неща, особено когато става дума за деца. Обичам децата и аз лично имам дете, което спортува, запален е доста по футбола, сигурно заради мен. Обичам децата и се радвам, когато има инициативи, които ни карат да виждаме блясъка в очите им", сподели сърцатият капитан на Левски.

Божидар Митрев е категоричен, че спортът може много да помогне на малчуганите. По думите му той създава социални контакти, познанства и преди всичко е здраве. И във време, когато компютрите и телефоните заемат основна част в ежедневието на младите, спортът в никакъв случай не бива да бъде загърбван.

"Спортът като цяло ме научи да разчитам на себе си и да се справям с трудностите в живота. Учи да бъдеш упорит и да се раздаваш докрай във всичко, с което се захванеш", отбелязва Митрев. "Това, че съм футболист в момента, е моя голяма лична победа, защото цял живот това съм мечтал. От 11-годишен съм започнал да тренирам, сам съм се записал, сам съм ходил на тренировки и всичко сам съм правил. Винаги съм мечтал да бъда там, където съм днес. До голяма степен мечтите, които съм имал като дете съм ги изпълнил. Вече спрях да мечтая дотолкова, колкото да си поставям цели и да ги гоня. Затова казвам, че спортът ти дава една увереност да гониш мечтите и целите си в живота и да ги постигаш", категоричен е Божидар.

"Искам да пожелая на децата на асоциация "Докосни дъгата" да не се чувстват различни от другите деца. Да не се депресират от това нещо, а да си гонят смело мечтите - било то в спорта или в друга сфера. Да не се чувстват различни, а да се борят и да имат самочувствие, че могат да постигнат всичко, защото всеки човек има някакви проблеми - кой явни, кой не толкова явни. Но трябва да ги оставиш настрани и да изживееш живота си, защото той е прекрасен", каза още капитанът на Левски, призовавайки да сме по-толерантни към децата и да правим всичко по силите си, за да ги насърчаваме и приобщаваме.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета