Чавушоглу: Към борбата с терористите в Сирия трябва да се подхожда по-внимателно

Ние трябва да победим "Ислямска държава" и другите терористични организации, за да възстановим стабилността в региона

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу смята, че към борбата с терористите в Сирия трябва да се подхожда по-внимателно, тъй като бомбардировките по техните позиции се отразяват негативно на цивилното население, предаде ТАСС.
"Ние трябва да победим терористите, но в градовете, където живеят мирни жители, трябва да бъдем много внимателни, за да не бъде засегнато цивилно население", заяви пред журналисти Мевлют Чавушоглу след министерска среща, посветена на сирийската криза в рамките на 72-та сесия на Общото събрание на ООН.
"Ние трябва да победим "Ислямска държава" и другите терористични организации, за да възстановим стабилността в региона; това е много важно за всички нас, в това число за Турция и Русия", допълни той.
Турският външен министър също така потвърди, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган очаква в скоро време да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, съобщава още ТАСС.
На въпрос кога ще се състои срещата между двамата лидери, Чавушоглу отговори: "Много скоро".
"Хубаво е, че лидерите се срещат доста често и обсъждат двустранни въпроси и регионални теми. Благодарение на този диалог се постига много", отбеляза Чавушоглу. "Президентът Ердоган е много заинтересован от среща с Владимир Путин", допълни първият турски дипломат.