Радо Янков се включва във "Витоша моята планина" IV

Носителят на голямата световна купа в сноуборда за 2016-а и на малката за 2017-а Радослав Янков за поредна година ще подкрепи планинското бягане "Витоша моята планина" на 24 септември (неделя). Янков ще бъде още в 9,30 ч на старта на Боянско ханче, за да даде кураж на състезателите и да се срещне с медиите. Стартът на популярното бягане ще бъде даден по традиция в 10,00 ч от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Организатори са "Витоша ски" АД и Сдружение "Маратон", а бягането е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018".
Наградният фонд на мабащната проява е от внушителните за такъв ранг състезания 6000 лв., от които първите състезатели при мъжете и жените ще получат по 1000 лв., и GPS гривна. За рекорд на трасето ще има и допълнителни стимули. На състезанието ще бъде организирана и томбола с над 60 материални награди от спонсорите на атрактивната надпревара Fibank, Мтел, Salomon, EA7, "Oland", МаxSport и Tecnica.
Към момента за двете дистанции - 16 км (мъже и жени) и 3 км при децата са се записали над 150 участници. През 2016 г. стартираха 175 ентусиасти, но сега се очаква тази бройка да бъде подобрена. От елитните ни състезатели по планиско бягане ще стартират Шабан Мустафа, Йоло Николов и Милка Михайлова. Очаква се да се включи и Кирил Николов-Дизела.