Калифорния ще съди администрацията на Тръмп - bulgaria.utre.bg

Калифорния ще съди администрацията на Тръмп

21 септември 2017, 09:03 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

Щатът е против построяването на стена с Мексико

Главният прокурор на американския щат Калифорния дава на съд администрацията на американския президент Доналд Тръмп заради плановете ѝ да построи стена между САЩ и Мексико, съобщават американските медии.

Главният прокурор на Калифорния Ксавие Бакера коментира, че решението да се построи стена превишава правомощията на федералната администрация. През миналата седмица застъпнически организации заведоха подобно съдебно дело със сходни аргументи.

Строителството на стената беше една от централните точки на предизборната кампания на Тръмп. Той дори уверяваше, че щял да накара Мексико да плати за стената. Разбира се, южната съседка на САЩ беше твърда, че няма да даде и цент за подобни цели.

Целта на стената е ограничаването на притока на мигранти към САЩ от Мексико и останалите страни от Централна и Южна Америка.Коментари (1)

Потребител
муспи
Безспорно и този Трамп е еврейско мекере, иначе нямаше да го избутат отгоре. Че като Главния Прокурор на Калифорния - има си хас да не е евреин, не давал, да се построи стената около Калифорния, а мексиканската граница да се остави на нейна защита, - също и милиардните Пособия, [ още... ]
22 септември, 03:50 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят