Министър Ангелкова проведе работна среща с генералния директор на Der Touristik - bulgaria.utre.bg

Министър Ангелкова проведе работна среща с генералния директор на Der Touristik

20 септември 2017, 18:09 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МТ

Страната ни е била посетена от 453 хил. германски туристи, с което отчитаме ръст от 8,8% в сравнение със същия период за миналата година

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща за подготовката на сезон Лято 2018 с директора на германската туристическа фирма Der Touristik Ролф-Диетер Малтцан. Ръководителят на един от най-големите световни туроператори пристигна в София, за да представи резултатите от приключващия летен сезон 2017 към този момент. На срещата бяха обсъдени и перспективните и бъдещите приоритети за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни.
За периода януари-юли, по данни на Министерството на туризма, страната ни е била посетена от 453  хил. германски туристи, с което отчитаме ръст от 8,8% в сравнение със същия период за миналата година. Това заяви министър Ангелкова по време на срещата с управителя на Der Touristik. „И тази година отчитаме силен ръст от Германия, което ни стимулира да работим още по-целенасочено за развитието на немския пазар“, допълни още тя. Министърът подчерта, че основните маркетингови и рекламни цели за сезон Лято 2018 са увеличаването на обема на входящия туристопоток, високата добавена стойност на туристическите продукти, преодоляване на сезонността и привличане на високоплатежоспособни туристи от генериращи пазари, сред които е и Германия. „Адекватното и добре планирано маркетиране на страната ни е съществено за утвърждаването на България като топ туристическа дестинация“, каза още тя.
От своя страна г-н Малтцан подчерта, че България започва да се възприема като дестинация, която предлага качествен туристически продукт, което значително повишава и търсенето на страната ни от немските потребители. В хода на срещата той представи предстоящите приоритети и цели, които Der Touristik ще предприеме за предлагането на дестинация България на своите клиенти.
Концернът DER Touristik със седалища във Франкфурт на Майн и Кьолн е част от REWE Group и произлиза от бившите REWE Touristik и DERTOURS, а от 2013 г. функционира под новотo име DER Touristik. DER Touristik е третият по големина по оборот туроператор в Германия с над 200 туристически бюра в Източна Европа, 80 в Швейцария и 49 Kuoni Stores във Великобритания. С 16 представителства – между които известни марки като Dertour, ITS, Kuoni, Apollo Exim Tours, – DER Touristik Group залага на разнообразието. 25 специалисти като Kirker или Manta Reisen, които обслужват особено важни и претенциозни целеви групи, окомплектоват цялостната картина на предлаганите оферти. Отличен е през 2016 г. с World Tourism Award за постоянство в инициативата „DER Welt verpflichtet“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика