Тони Зетова:Гордея се с този отбор!

Сигурна съм, че този медал ще донесе по-голяма увереност в собствените сили на всички състезателки в тима

Антонина Зетова заяви, че се гордее със състезателките от националния отбор за жени под 23 години, които спечелиха бронзовите медали от Световното първенство в Любляна,съобщава БФ Волейбол.

Тимът ни постигна огромен успех в столицата на Словения, като в хода на шампионата успя да победи Япония, Бразилия, Куба, Кения, а в директната битка за 3-ото място надигра Доминиканска република с 4-2.

„Горда съм с този отбор! Сигурна съм, че този медал ще донесе по-голяма увереност в собствените сили на всички състезателки в тима“, сподели Тони Зетова на днешната пресконференция в Пресклуб България.

По време на първенството в Словения всички момичета са вярвали в себе си и в шанса да спечелят медал. Това казаха на срещата с медиите две от волейболистктие в тима Силвана Чаушева и Полина Нейкова. Силвана сподели още, че е получавала поздравления след всяка победа от новия си клуб в Италия „Унет Ямамай“, където ще продължи кариерата си. Волейболистките не пропуснаха да изразят мнението си и за треньорката Зетова, като споделиха, че именно тя е направила така всички да се чувстват като едно голямо семейство.

Тони Зетова добави, че медалите са голяма отговорност и за самата нея, ако иска да продължи треньорската си кариера, а тя има такова желание. В Словения е споделяла на момичетата, че късметът идва при смелите. Трудно й е да определи кое е най-смелото й решение, но все пак има отговор: „Може би най-смелото беше да правим фитнес преди мача с Доминикана“, мачът, в който се решаваше битката за бронза. „Всяко едно решение беше смело“, коментира пък помощник-треньорът Асен Методиев.

Селекционерът на „Лъвиците“ сподели още, че новaта система, изпробвана на Световното първенство за жени под 23 години в Словения, ще навреди на волейбола. Двубоите в Любляна бяха във формат 4 от 7 гейма до 15 точки.

„С тези промени ще изчезнат 2 ротации, ще изчезнат постове. Дори за зрителите не е интересно, защото един гейм е само 10 минути. Докато се настроиш за мача и той свършва“, коментира още тя.