Президентът Радев участва в приема на Доналд Тръмп

Президентът е впечатлен от посланието на Доналд Тръмп за ООН

Президентът Румен Радев участва в приема на президента на САЩ Доналд Тръмп за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН, предаде пресслужбата на президентството. Радев и съпругата му Десислава Радева се снимаха по протокол с американското първо семейство – Доналд и Мелания Тръмп. Двете първи дами бяха избрали за случая рокли в черно с дължина под коляното, както повелява етикетът.

По-рано днес стана ясно, че президентът Румен Радев е впечатлен от отправеното от Доналд Тръмп послание, че ООН ще бъде силна организация, ако в нея членуват силни и суверенни, независими държави.

„Това е послание, което подчертава необходимостта да отстояваш интересите на своята собствена страна и народ, независимо в какви организации и съюзи участваш, и от него може да се поучим“, подчерта Румен Радев пред журналисти.

„Не знам дали се чува в България, че за да бъдеш фактор в дипломацията и за да се чува твоят глас, трябва да имаш съответната военна мощ. Те не могат да съществуват разделени. Президентът Тръмп го обяви много ясно и тази година САЩ имат най-големия военен бюджет и най-силната армия. Нека да видим защо той мисли така и как ние мислим у нас“, добави още Радев.