Павлова: Утре е първият голям дебат за приоритетите на председателството - bulgaria.utre.bg

Павлова: Утре е първият голям дебат за приоритетите на председателството

20 септември 2017, 09:38 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Следващият дебат е на 23 октомври с всички неправителствени организации

"Утре ще е първият голям дебат на всички основни приоритети на българското председателство на ЕС", каза в ефира на БНТ министърът на Европредседателството Лиляна Павлова. "Темите ще са Западните Балкани, за бъдещето на Европа през бъдещия бюджет и темите свързани с икономическия растеж. Следващият дебат е на 23 октомври с всички неправителствени организации", допълни тя.

"Всеки ресорен министър има ангажимент да представи конкретните приоритети. Няколко заседания се предвиждат във формат отбрана и сигурност. Ще посетят и базата ни в Пловдив. Широк спектър от срещи. Първата започва още през октомври 26-27 София ще е домакин на "Европейски съюз - Западни Балкани", правосъдие на ниво министри от тези държави", обясни Павлова.

Министърът на Европредседателството заяви, че вече е имало и инспекция дали условията ни отговарят на минималните изисквания.

"Имахме и инспекция от органите на Съвета и Европейската комисия за това дали самите условия, които сме предоставили отговарят на мнималните европейски, тъй като те са много стриктни", коментира Лиляна Павлова.

Тя отбеляза, че трябва да представим странната си такава, каквато не я познават в чужбина.

"Целта е първо да представим България такава, каквато не е позната. През 2018 г. е европейска година на културното наследство и ще бъде открита тук на 4 януари при откриването на българското председателство. Другият начин е чрез представяне на българските вина, храни и продукция", заяви Павлова.

Тя открои, че в следващите седмици ще се подпишат поредица споразумения с винопроизводители.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика