Евакуираха импровизиран мигрантски лагер във Франция

Мигрантите в лагера са между 350 и 400

Френската полиция започна да евакуира импровизиран лагер с няколкостотин мигранти в община Гранд Сент, близо до Дюнкерк, Северна Франция, предадоха световни агенции, като се позоваха на властите.
Френският офис за миграцията и интеграцията съобщи, че в центрове за подслоняване и насочване са подготвени над 400 места.
Мигрантите в лагера са между 350 и 400. Климатичните условия се влошават. По данни на моите служби на мястото има 56 деца и около 40 жени. Няма да допусна това състояние а нещата да продължава, заяви кметът на община Град Сент Дамиен Карем.
В началото на 2016 г. кметът откри, със съдействието на организацията "Лекари без граници", лагер, отговарящ на международните стандарти, където бяха прехвърлени няколкостотин мигранти, живеещи дотогава при изключително лоши условия.
През април обаче пожар унищожи напълно лагера от дървени бунгала, в който бяха настанени около 1500 души, и оттогава те живеят в близките горски райони.
Операцията по евакуирането се състои ден след като кметът на Гранд Сент се срещна в Париж с френския вътрешен министър Жерар Колон, който отхвърли изграждането на нов лагер.