Парламентът избра нов шеф на НОИ - bulgaria.utre.bg

Парламентът избра нов шеф на НОИ

19 септември 2017, 14:52 | Мила Иванова
  • Снимка:
    НОИ

Ивайло Иванов е новият управител на НОИ

Ивайло Иванов е новият управител на Националния осигурителен институт /НОИ/. Той беше избран от парламента. В гласуването участваха 184 народни представители, от които 183 бяха "за", а един се въздържа. Мандатът на Иванов ще е 4 години.
В доклада на Комисия по труда, социалната и демографската политика се посочва, че Ивайло Иванов е завършил висше икономическо образование във ВФСИ "Димитър Ценов" - Свищов, специалност "Финанси и кредит" през 1993 г. и висше юридическо образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград през 2008 г. Бил е заместник изпълнителен директор и изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. От юни 2016 г. е заместник-министър на труда и социалната политика.
При изслушването на Иванов в комисията той е представил своята концепция за управление на НОИ. Сред основните му цели ще бъдат разкриване на нови и усъвършенстване на съществуващи услуги, изграждане на ефективни взаимоотношения с партньорите, развитие на човешките ресурси, ефективно управление на финансите, постигане на висока информационна сигурност.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета