Д. Атанасова: На обществото вече му е досаден разговорът за лобисти

Мина изслушването на кандидатите за членове на ВСС в правна комисия

Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш съдебен съвет, каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Мина изслушването на кандидатите за членове на ВСС в правна комисия. Предстои гласуването в пленарна зала. Предполагам, че през тази седмица и ако влезе като точка в програмата ни за работа, ще се случи до края на седмицата", коментира Атанасова.

Атанасова коментира и че обвиненията, отправени към президента, са свързани с факти и че Комисията в Народното събрание трябва да ги провери.

"На хората и на обществото вече им е досаден разговорът за лобисти. Надявам се всички, в каквито и позиции да са били, да са лобирали за българския интерес. Само че когато искаш думите ти да имат тежест, те не бива да бъдат оборвани с факти. Колегата Антон Тодоров има конкретни факти и аз предполагам, че комисията по този случай, която е сформирана в Народното събрание ще провери тези факти. За да имат тежест думите, дори и на президента, те не трябва да са в сблъсък с фактите", заяви представителят на ГЕРБ.