Максим Хорозов влезе в схемата на турнира в Барселона

Българинът преодоля двама съперници

Максим Хорозов (ТК „Железничар”) спечели две победи в квалификациите и се класира за основната схема на турнира в Барселона до 16 г. Поставеният под номер 6 в пресявките българин се справи последователно с участващия с „уайлд кард“ Хуго Салмеров (Исп) със 7:5, 6:1 и с неговия сънародник Пау Фанло Мунуера с 6:3, 6:1 и си осигури място в същинската надпревара,съобщи БФ Тенис.
Съотборникът му в пловдивския клуб Алекс Ганчев обаче се отказа в решителния мач за класиране в схемата срещу Аристотелис Танос от Гърция и отпадна.
Поставен под номер 1 в схемата при юношите е българинът Антъни Генов, който тренира в испанската академия 4slam. Под номер осем е Пьотр Нестеров (ТК „Черно море Елит”).
При девойките Дария Радулова (ТК „Августа Траяна”) ще играе в схемата като №6, а Мирела Шкумбова (ТК „Банкя”) не е сред поставените.
Макар че надпреварата е от силната първа категория на Тенис Европа и то за юноши и девойки до 16 г., БФТ осигури участието в него на четиримата ни представите от „А“ националния състав до 14 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“. Надпреварата бе допълнително добавена в програмата на младите ни таланти, за което допринасят и партьорите на БФТ по проекта - БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
Треньор на националите в Барселона е капитанът ни за Купа „Дейвис“ Тодор Енев.