КЕВР постигна споразумение за сътрудничество с регулатора на Македония - bulgaria.utre.bg

КЕВР постигна споразумение за сътрудничество с регулатора на Македония

18 септември 2017, 15:22 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    КЕВР

След подписването на Споразумението за сътрудничество бяха изнесени презентации от двете делегации

Днес, в Скопие, беше подписано Споразумение за сътрудничество между Комисията за енергийно регулиране на Република Македония (РКЕ) и Комисията за енергийно и водно регулиране на Република България (КЕВР).

Споразумението, от името на РКЕ, беше подписано от председателя и член на РКЕ, г-н Димитър Петров, и от името на КЕВР, от члена на Комисията и ръководител на делегацията г-н Александър Йорданов.

Със Споразумението за сътрудничество се подобрява досегашната практика на доброто сътрудничество между регулаторните комисии от двете държави и се изгражда институционална рамка за задълбочаване на сътрудничеството на двустранно и многостранно ниво, обмен на опит и информации от общ интерес, взаимна подкрепа в изграждането на капацитети, сътрудничество във внедряването на европейските директиви и регламенти от областта на Енергетиката, както и трансфер на ноу-хау в областта на регулиране на водните услуги.

Също така със Споразумението за сътрудничество се очаква и подобряване на действията от регулаторна гледна точка при очакваните бъдещи процеси за изграждане на нови свързвания, особено в областта на природния газ, както и генерално подобрена интеграция на пазарите на природен газ електроенергия, в смисъл на създаването на единен европейски пазар за енергия.

След подписването на Споразумението за сътрудничество бяха изнесени презентации от двете делегации и се състояха дискусии по ключови теми и възможни общи действия през следващия период.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета