Нанков: Над десет са освободените чиновници от регионалното министерство - bulgaria.utre.bg

Нанков: Над десет са освободените чиновници от регионалното министерство

18 септември 2017, 13:00 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bulgariautre/ архив

Има служители, които по никакъв начин не доказват, че мястото им е в министерството, каза Нанков

Повече от десет са освободените служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, каза министър Николай Нанков пред журналисти в отговор на въпрос, цитиран от БТА.

"Ние не правим уволнения заради самите уволнения по някакъв субективен принцип, заяви Нанков. По думите му има служители, които по никакъв начин не доказват, че мястото им е в министерството. Някои от тях са освободени, на други е прекратено служебното правоотношение по взаимно съгласие, има и случаи, докладвани на компетентните органи със съмнения в практики, които не подхождат на държавни служители", уточни Николай Нанков.

"Голяма част от освободените са назначени по време на служебния кабинет, но това не е реваншизъм или чистка", допълни министърът.

По думите на Николай Нанков уволненията са на базата на констатации на доклади на вътрешния одит, на инспектората, които са доказали нездравословни практики. Той отказа да даде примери за такива практики и допълни, че някои от тях и към момента се разследват от компетентните органи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика