Продължава разследването на атаката в лондонското метро

Кадри на евентуалния извършител на нападението в лондонското метро бяха разпространени

Британската полиция продължава да разследва терористичната атака в лондонското метро, при която бяха ранени 30 души. BBC съобщава, че арестуваният 18 годишен младеж е сирак от Ирак, който е бил в приемно семейство в графство Съри, цитира БНТ. Вътрешният министър Амбър Ръд призова хората да остана бдителни, но не и тревожни.

Кадри на евентуалния извършител на нападението в лондонското метро бяха разпространени. Те са заснети от охранителна камера, пазарската чанта на човека прилича на откритата в мотрисата.

Полицията напредва в разследването , заяви британският вътрешен министър Амбър Ръд, без да дава конкретни подробности. Знае се, че двамата арестувани мъже се разпитват. Единият от тях е 18 годишен иракчанин, останал сирак на 15 години и приет в британско семейство.

За другия, с три години по-възрастен, е било всеизвестно, че също е отгледан в приемно семейство.

Детективите смятат, че нападението в метрото не е дело на така наречения „самотен вълк“, тоест зад атаката стои организация. Те имат на разположение две седмици преди да обвинят или да освободят задържаните. BBC съобщава, че сред обискираните адреси е и магазин за пилешки продукти в Лондон.

Степента на опасност на острова беше понижена. Това означава, че опасността не е непосредствена, но че остава висока.