Борисов откри нова сграда на районния съд и прокуратура в София - bulgaria.utre.bg

Борисов откри нова сграда на районния съд и прокуратура в София

18 септември 2017, 11:28 | Мила Иванова
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

Премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Цецка Цачева откриха нова сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура

Тази модерна сграда ще се ползва от едни от най-натоварените съд и прокуратура в страната, каза Цецка Цачева. Само добрите материални условия не са гаранция за качествено правораздаване за справедлив бърз и ефективен процес, каза Цачева.
Необходими са много умения, неспирно повишаване квалификацията на магистратите и преди всичко правосъдие по независимо убеждение на магистрата - правосъдие, което очакват гражданите, с гарантирано справедлив процес и равенство пред закона, добави министър Цачева.

 Премиерът Борисов призова медиите да си спомнят как е изглеждало мястото, където е сградата на СРС. Това беше един изцяло компрометиран обект, за който са дадени десетки милиони левове, но протекъл и разрушен, каза Борисов. Не знам дали има осъдени за тази "корупционно компрометирана схема" и затова е много знаково, че най-големите съд и прокуратура ще имат възможност оттук да наблюдават и това повече да не се допуска, каза Борисов. Догодина ще заделим средства и ще започнем ремонта на сградата на СРС, която е зад БНР, каза Борисов.Наказателното отделение на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура ще започнат работа с граждани в сградата на "Ген. М. Д. Скобелев" от 2 октомври. 

От бюджета на съдебната власт са вложени около 14 млн. лв. от сключването през 2013 г. на договора за изпълнение и инженеринг за преустройство на сградата за нуждите на СРС и СРП до 2016 г. Така се решава дългогодишният проблем на Софийска районна прокуратура, която в момента е разположена в пет съдебни имота.

Днес присъствах на откриването на новата сграда на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура. Средствата, коит...

Публикувахте от Boyko Borissov в 18 септември 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика