Радев: Президентът трябва да търси консенсус по най-важните теми за нашето общество

Президентът лично посрещна първите гости в сградата на президентската институция

„Президентът като обединител на нацията е призван да търси съгласие и консенсус по най-важните теми от дневния ред на нашето общество“, заяви президентът Румен Радев.

Администрацията на държавния глава се включи в инициативата Европейски дни на наследството – 2017 г. и отвори врати за граждани днес.

Радев лично посрещна първите гости в сградата на президентската институция. Той събра посетителите в Гербовата зала, където се водят високостоящи делегации, награждават се носители на ордени и медали, получава се висше офицерско звание, дават пресконференции и др.

„В този ден, който ни зарежда с много вяра, надежда и любов, за мен и моя екип е удоволствие да ви посрещна в президентската институция и да ви запознаем с уникалния интериор на тази сграда и основните функции на президента“, обърна се Радев към всички гости. Държавният главнокомандващ отвори и вратите на своя кабинет за първите посетители.

Гостите на президентската институция имаха възможност да разгледат Гербовата зала, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.