Вучич откри автомагистралата, свързваща Пирот с българската граница

Александър Вучич заяви, че е изключително доволен от направеното

Президентът на Сърбия Александър Вучич откри днес отсечка от автомагистралата, свързваща Пирот и Димитровград, до българската граница, дълга 30,5 километра и отправи посланието, че няма да се спре, докато не изпълни ясния план и изключителната цел - 1200 километра автомагистрали в Сърбия, предаде Танюг.
Вучич заяви, че е изключително доволен от направеното. "Усмивката ми днес е дълга 30,5 километра", каза той.
Президентът допълни, че очаква скоро и договор за автомагистралата Ниш - Плочник, част от трасето Ниш - Прищина, с която Сърбия ще се свърже както със сърбите в Косово, така и с албанците в Албания, а Ниш по думите му ще стане кръстопът на всички пътища.
Ще свържем цяла Сърбия и ще направим ясна цялост от нашата страна, каза Вучич.
Президентът подчерта, че резултатите на политиците се измерват между дугото и с километрите построени автомагистрали, железопътни линии и със стандарта на живот, и изрази увереност, че след някоя година гражданите ще дадат оценка на работата на управляващите.
Той напомни, че от десетилетия се говори за магистрала, която ще свърже София с Белград и Истанбул и тази приказка сега е реалност.
Вучич посочи, че магистралата ще може да послужи и като резервна самолетна писта и добави, че хората, които строиха пътя, са свършили огромна работа и са променили конфигурацията и пейзажа в тази част на Сърбия.
С магистралата се създава "кръвоносна система", която ще храни всяка част от страната и която свързва частите на Сърбия така, че никой вече няма са е изолиран от света, каза той.
"Даваме на страната това, което й е най-необходимо за напредък и развитие. Всичко, което хората тук създават, от килими и автомобилни гуми, сега е с 30 километра по-близо до останалите части на Сърбия и Европа", подчерта Вучич.
Тази магистрала е важна за бъдещето и икономиката и е доказателство, че можем да свършим толкова важна работа, каза той.
"Това е платено от Сърбия, от нейните граждани. Можем да получим изгодни кредити, но това платихме ние и всеки гражданин трябва да бъде горд", каза още той.
Вучич посочи отличното качество на откритата магистрала и на нейната инфраструктура и каза, че "всеки, който пътува по нея, ще има усещането, че пътува по европейски автомагистрали, а тунелите по нея са по-хубави от швейцарските".