Радев: Логично е новият председател на ВАС да се избира от новия състав на ВСС

Румен Радев се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”

 „Най-логично е новият председател на ВАС да се избира от новия състав на ВСС. Старият вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс той да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, неговият авторитет ще бъде още по-голям.“ Това коментира президентът Румен Радев, който намекна, че няма да подпише указа за назначаване на Георги Чолаков. Държавният глава говори пред журналисти преди да се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден“.

„Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация“. Това заяви президентът, помолен да коментира изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.
 
Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.
 
Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.