Борисов: От началото на годината имаме 11 % ръст на доходите (видео) - bulgaria.utre.bg

Борисов: От началото на годината имаме 11 % ръст на доходите (видео)

16 септември 2017, 10:54 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

Близо 35 млн. лв. се дадоха от Министерски съвет на общините

Пожелавам на Девин в следващите години да се развие, това е една изключителна минерална вода. Сега спокойно можем да поканим туристи от цял свят не само да видят красотите тук, но и да се лекуват. Това заяви пред жителите на град Девин министър-председателят Бойко Борисов, който бе сред официалните гости на официалната церемония по откриването на реконструиран топлопровод за минерална вода. На събитието присъства министър Николай Нанков.

„В четвъртък сме поканили кметовете, близо 600 млн. отиват само за образователна инфраструктура. Това са пари за физкултурни салони, основно саниране на училища, детски градини. Голяма част от тези пари отиват за Девин, Смолян, Златоград, Родопите. Те са факт и се строят. Ако се върнете в годините назад и ми кажете кога са давани такива пари за образование, за инфраструктура, мога да споря много с вас. Мога да ви напомня учителската стачка, когато двама министри казаха да приключат тази седянка, но днес няма да се заяждам”, заяви Борисов. „Много е лесно непрекъснато да си плюеш държавата, да намериш една пожарна и да покажеш, че вратите се отвратя трудно. Така се създава усещането у хората, че нещата не вървят. Сложете ги по правителства колко пари са давани целево и тогава ги сравнявайте. Пет години съм гасил пожари с мушама, ходехме със ЗИЛ. 300 млн. лв. за пожарната отиват. Кажете поне едно „мерси” за колите”, призова той. „Трудно някой може да излезе и да каже, че е гасил повече пожари от мен. В пъти се е повишило и заплащането, и обезпечаването на моите колеги. Тогава никой не е мрънкал”, каза още той пред журналисти след края на церемонията. „Като дойдем ние на власт, всички започват да искат. Ние обаче сме отговорни. Това, което обещаем, трябва да е заложено в бюджета”, подчерта Борисов. "От началото на годината имаме 11 % ръст на доходите . Близо 35 млн. лв. се дадоха от Министерски съвет на общините. Падна безработицата, с близо 5 %", допълни премиерът.

Помолен да коментира заявките на шоумена Слави Трифонов за нов политически проект, министър-председателят заяви, че това не е лесна работа. „Винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия. Когато започнеш, става ясно колко трудно става. Един да те издъни, месеци наред се обясняваш. На думи е лесно. Пожелавам му успех. Това е демографията", каза премиерът.

Откриване на реконструирания топлопровод от Беденски бани до Девин

Публикувахте от Boyko Borissov в 15 септември 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика