Италианските тимове показаха уважение към Лига Европа

Милан, Аталанта и Лацио тръгнаха отлично

Беше време когато италианските клубове не обръщаха голямо внимание на Лига Европа. Но явно една промяна от УЕФА даде зелена светлина на доста грандове от Европа да гледат на този уж второстепенен турнира с други очи. Победителят в Лига Европа вече доби право да играе в групите на Шампионската лига. Независимо на кое място е завършил в първенството на своята страна. Първи от това право се възползва Севиля. А след това и Манчестър Юнайтед. И сега Моуриньо и "червените дяволи" се чувстват отлично в свои води в най-комерсиалния турнир като победиха за начало Базел с 3:0.

Милан закупи много нови играчи и явно намеренията на ръководителите на "росонерите" е да спечелят Лига Европа за да се завърнат през парадния вход в Шампионската лига. Не случайно в първата среща Милан разби като гост с 5:1 Аустрия насред Виена.

Аталанта показа невероятна игра срещу Евертън и спечели с 3:0. Лацио,който е в добра форма в Серия А първоночално не тръгна добре при гостуването на Витес, но в крайна сметка победи с 3:2.

И така вече доста грандове гледат на Лига Европа с уважение.