Д. Сачева поздрави учениците за 15 септември

Ученето ни един от друг – от опита, от грешките, от успехите – продължава цял живот

Заместник министърът на образованието Децица Сачева поздрави във Фейсбука си всички ученици по повод 15 септември. В поздрава тя пише:

Малко са дните в календара, в които денят е празник, не защото е определен официално за такъв, а защото всеки е съпричастен към него по своему – чака го с нетърпение, подготвя се за него с месеци, пази го в спомените си, посреща го с надеждата за по-добро бъдеще и с желанието за градеж.

Първият учебен ден.

Да пожелаем на учителите здраве, сили и вдъхновение, за да учат всеотдайно и отговорно нашите деца, да откриват техните таланти и заложби и да ги предизикват да се развиват като самостоятелни личности, отговорни към себе си и към другите. И да им благодарим за усилията и енергията, които влагат във всяко дете и ученик от първия до посления клас.

На първолаците – успешно пътешествие в света на знанието, на учениците – откривайте и преоткривайте света и себе си, на родителите – поощрявайте любопитството на децата си, търсете в учителя партньор, с който заедно да изградите свободни, знаещи, можещи и мислещи хора.

На всички нас – нека никога да не забравяме, че всеки един от нас във всеки един миг е едновременно учител на някого и ученик от някого. Защото ученето ни един от друг – от опита, от грешките, от успехите – продължава цял живот.

Успешна нова учебна година на всички!