Солени глоби за нарушителите в новия Закон за движение по пътищата - bulgaria.utre.bg

Солени глоби за нарушителите в новия Закон за движение по пътищата

14 септември 2017, 16:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    pixabay

Депутатите окончателното приеха на второ гласуване на промени в Закона

Парламентът реши да се отнема за три месеца шофьорската книжка и да се налага глоба от 1000 лв. за движение на автомобили в лентата за принудително спиране по автомагистрала. Това стана с окончателното приемане на второ гласуване на промени в Закона за движението по пътищата.
Предложението беше направено от Георги Свиленски и група депутати от БСП. То бе гласувано със 133 гласа "за" и един против.
Народните представители също така задължиха водачите на автомобили да се изтеглят колкото се може по-бързо от релсовия път на градския транспорт при приближаване на трамвай. Освен това беше прието автобусите на обществения транспорт да могат да се движат по трамвайните релси.

Променят се изискванията за придобиване на правоспособност, обясни председателят на комисията по транспорт Халил Летифов и допълни, че шофьорска книжка ще се придобива след завършен десети клас. Досега правоспособност можеше да бъде придобита след завършен осми клас, обясни той.
На шофьор е забранено да управлява пътно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, гласуваха още депутатите. До сега в закона беше записано, че забраната е за управление на пътно превозно средство под въздействие на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета