Fibank проведе среща с миноритарните акционери - bulgaria.utre.bg

Fibank проведе среща с миноритарните акционери

14 септември 2017, 15:17 | Bulgariautre
  • Снимка:
    fibank.bg

Представени бяха финансовите резултати към 30 юни 2017

На 14 септември 2017 г. бе проведена поредна среща на ръководството на Fibank (Първа инвестиционна банка) с миноритарните акционери на банката.
Редовните срещи с миноритарните акционери се провеждат от 1 февруари 2016 г. и са част от политиката на Fibank по стриктно прилагане на международните стандарти в доброто корпоративно управление, утвърдени от Международната финансова корпорация (IFC), която е партньор на банката от 2010 г.
На срещата присъстваха г-н Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор (CEO) на банката, г-н Светозар Попов - Главен директор Риск (CRO), г-жа Севдалина Василева, Главен директор ритейл (CRBO) и г-н Живко Тодоров, Главен финансов директор (CFO).
На срещата ръководството на Fibank представи пред миноритарните акционери финансовите резултати на банката към 30 юни 2017 г.
Банката постига стабилно ниво на приходи и добра възвращаемост на активите.
Към 30 юни 2017 г. печалбата на Първа инвестиционна банка преди обезценка и данъци е в размер на 86 млн. лв., а нетната печалба е 43.5 млн. лв. За първите шест месеца на 2017 г. нетният лихвен доход е в размер на 130 млн. лв. и нетният доход от такси и комисиони е 51.2 млн. лв.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета